لیتوگرافی چیست؟
لیتوگرافی چیست؟ موضوع این پست سایت چاپ و تبلیغات مرکزی می باشد پس با ادامه این مطلب همراه باشید:
لیتوگرافی چیست؟
بعد از اتمام طراحی فایلها دلخواه، لیتوگرافی، طی فرآیندههای خاص آن را به صفحات فلزی (زینک) مخصوص تبدیل میکند. هر آنچه که بخواهید بر روی کاغذ چاپ کنید باید به این صفحات مخصوص منتقل شود. لیتوگرافی به دلیل کاربردی بودن و سخت بودن آن به صنعت چاپ مادر معروف است. فرآیند لیتوگرافی هنگامی کاربرد دارد که چاپ مورد نظر با دستگاه افست باشد.
امروزه لیتوگرافی یکی از مراحل چاپ افست است که در آن عملیات چاپ با استفاده از صفحاتی به نام زینک ها صورت می گیرد. دقت و کیفیت چاپ در این روش بسیار بالاست و با نام های دیگر مانند چاپ سنگی یا طرح نگاری نیز خوانده می شود.
در لیتوگرافی فایل های طراحی به صفحات زینک تبدیل شده و سپس با رفتن به چاپخانه و آغشته شدن به جوهر، طرح مورد نظر را بر روی کاغذ پیاده خواهند کرد.
مزایای استفاده از روش لیتوگرافی
- وقتی برای چاپ از روش لیتوگرافی استفاده می شود، شما می توانید کاغذهایی با ابعاد بسیار بزرگ نیز استفاده کرده و چاپ را بر روی آنها انجام دهید.
- استفاده از این روش در چاپ افست، امکان انجام فرآیند چاپ را بر روی انواع متریال امکان پذیر کرده است.
- کیفیت چاپ بسیار بالا و با دقت صورت می گیرد.
- در تیراژهای بالا، هزینه ها به میزان چشمگیری کاهش پیدا می کند و سطح چاپ شده دوام طولانی خواهد داشت.
مراحل لیتوگرافی
- اولین مرحله از مراحل لیتوگرافی شامل ساخت زینک و تقسیم کردن طرح مورد به چهار رنگ اصلی است. در این روش، ابتدا فایلی که قرار است برای چاپ به چاپخانه ارسال شود باید به صفحات فلزی با چهار رنگ اصلی تبدیل شود.
- دومین مرحله بعد از آنکه فایل به چهار رنگ اصلی تبدیل شد، دستگاهی به نام image setter آنها را بر روی یک طلق شفاف پرینت می گیرد. این دستگاه یک پرینتر بزرگ سیاه و سفید است و دقت بسیار بالایی دارد.
بعد از آماده شدن طلق ها، آنها را بر روی زینک های که به صورت خام هستند قرار داده و به وسیله چند گیره در جای خود ثابت می شوند. بعد از این مراحل، نوبت قرار گرفتن زینک های آماده شده در یک محفظه و تابانده شدن نور به آنهاست.وقتی به زینک هایی که طلق بر روی آنها قرار داده شده است نور تابانده می شود، در اثر عبور نور از قسمت های شفاف طلق که هیچ تصویری بر روی آنها چاپ نشده است، مواد پلمیری این مناطق تجزیه شده و از بین می رود و تنها مواد پلیمری باقی خواهد ماند که به علت وجود تصویر، نور به آنها نرسیده است.
سومین مرحله ، شامل شستشوی این زینک های آماده شده با استفاده یک محلول قلیایی است تا کل سطح زینک به طور کامل از مواد پلیمری که نور به آنها رسیده اما تجزیه نشده اند، از بین برود.در نهایت نیز زینک در محلولی فرو برده می شود تا بخش هایی که نور به آنها برخورد نکرده است، تثبیت و برای چاپ آماده شوند. تمام این مراحل، شامل تهیه فیلم و ساخت زینک است و باید در نحوه انجام آنها دقت زیادی به خرج داده شود.
بعد از آنکه تمام این مراحل انجام شد، زینک های آماده شده را بر روی دستگاه چاپ افست می بندند. مواد پلیمری روی زینک ها خاصیت جذب جوهر داشته و می توانند تصویر مورد نظر را بر روی کاغذ و یا مواد دیگر چاپ کنند و چیزی که در نهایت مشاهده خواهد شد یک محصول چاپی با کیفیت بالاست.
در این پست با لیتوگرافی و کابرد لیتوگرافی آشنا شدیم . همچنین شما کاربران محترم میتوانید برای مشاهده دیگر پست ها بر روی این لینک کلیک کنید (مشاهده دیگر پست ها)
لینک شبکه های اجتماعی
-اینستاگرام
لیتوگرافی چیست؟
1402/3/15
(آخرین ویرایش
1402/3/15
)
نوشته شده :
چاپ و تبلیغات مرکزی