dns یا دی ان اس چیست؟
در این پست به موضوع dns یا دی ان اس چیست؟ خواهیم پرداخت پس با سایت چاپ و تبلیغات مرکزی همراه باشید:
زمانی که نام یک وبسایت را در مرورگر تایپ میکنید چندین چیز مختلف اتفاق می افتد تا سایت صحیح یافت و نمایش داده شود. ابتدا نام domain یا نام دامنه سایت به آدرس IP سایت ترجمه می شود. یعنی نام یک سایت مانند http://chapmarkazi.ir به ip به این شکل تبدیل میشود: 95.81.92.29 یعنی اگر این ip را در مرورگر خود وارد کنید دوباره وارد سایت http://chapmarkazi.ir خواهید شد.
dns مخفف چیست؟
این واژه سه حرفی مخفف عبارت Domain Name System می باشد. DNS در فارسی به سامانه نام دامنه معنی شده است.
dns یا دی ان اس چگونه کار میکند؟
dns یا دی ان اس چگونه کار میکند؟ DNS سرور یک دیتابیس بزرگ است که شامل مجموعه ای از دامین ها و IP های مرتبط می باشد.به زبان ساده یعنی دامنه یا آدرس سایتی که کاربر در مرورگر وارد میکند dns به دنبال ip مرتبط با این سایت میگردد و این ip را پیدا میکند و سایت مورد نظر را با این ip میشناسد و مطابقت میدهد تا به کاربر سایت را نمایش دهد.
هر سایت نامگذاری شدهای میتواند با بیش از یک آدرس IP مطابقت داشته باشد. در حقیقت، برخی سایتها بیشتر از یک آدرس IP دارند که با یک نام دامنه واحد مطابقت دارند. در نتیجه به سیستم DNS نیاز است تا آدرسهای IP را به نام دامنه قابلخواندن افراد تبدیل کند، چرا که به خاطر سپردن تعداد زیادی عدد دشوارتر از یک نام دامنه ثابت است.
زمانی که کاربر آدرس دامنه را در مرورگر وارد می کند این پروسه آغاز می شود. به عنوان مثال، کاربر می خواهد از وب سایت chapmarkazi.ir بازدید کند. اول از همه، سیستم به کش یا حافظه نهان DNS داخلی خود نگاه می کند، جایی که آدرس IP برخی از سایت هایی که اخیرا مورد بازدید قرار گرفته است، وجود دارد. اگر سیستم IP مربوط به سایت chapmarkazi.ir را پیدا نکند، باید درخواست پرس و جو DNS را آغاز کند.
DNS مانند یک دفترچه تلفن برای اینترنت است. همانطور که شما برای تماس با دیگران به جای بخاطر سپردن شمارهی آنها، از دفترچه تلفن استفاده میکنید، DNS نیز مانند یک دفترچه تلفن عمل میکند و نیازی به حفظ کردن آدرس IP ها نیست. همانطور که میدانید، کامپیوترها برای اتصال به یکدیگر از اعداد یا همان IP آدرسها استفاده میکنند.
مزایای DNS چیست؟
-اصلیترین مزیت سیستم DNS این است که استفاده از اینترنت را بسیار تسهیل میکند. درصورتی که برای بازدید از سایتها لازم بود که تمام آدرسهای IP که میخواستیم به آنها دسترسی داشته باشیم را حفظ باشیم، بسیار سنگین و دشوار میشد. با استفاده از آن دیگر نیازی به حفظ کردن این رشته اعداد نیست و برای دستهبندی، بایگانی و کمک به موتورهای جستجو مناسب است.
-به دلایل مختلف، ممکن است آدرسهای IP تغییر کنند، بنابراین اگر میخواهید به یک وبسایت دسترسی پیدا کنید، نه تنها باید آدرس IP آن را بدانید بلکه این اطلاعات نیز باید به روز باشد. سیستم DNS وظیفه دارد تا آدرسهای IP را به روشی بسیار سریع و ثابت، به روز کند و دسترسی ما به وبسایتها را آسان کند.
مراحل تبدیل یا پیدا کردن یک دامنه به ip
-ابتدا مرورگر cache خود را چک می نماید تا IP متناسب با ادرس تایپ شده را بیاید در صورتی که این IP وجود داشته باشد آن را resolve کرده و سایت را نمایش می دهد.
-درصورتیکه نام دامین resolve نشود مرورگر فایل های هاست و رکورهای دی ان اس را چک (چک کردن dns) می کند.
-اگر رکوردی در فایل هاست نباشد مرورگر به دنبال سرور dns پیش فرض می رود و درصورتیکه مدخلی برای نام دامین وجود داشته باشد سایت مربوطه را نمایش می دهد.
- حال اگر سرور dns رکوردی برای دامین نداشته باشد مرورگر به دنبال سرور در سایر نقاط دنیا می گردد و این کار از طریق ساختار سلسله مراتبی انجام می شود.
-اگر مرورگر نتوانست هیچ سایت دی ان اس سروری را پیدا کند نام دامین resolve نخواهد شد و خطای مربوطه به کاربر نمایش داده می شود.حال که با مفهوم dsn چیست آشنا شدید در امتداد مقاله به بررسی رکوردهای آن می پردازیم.
در این پست با dns آشنا شدیم همچنین شما کاربران محترم میتوانید برای مشاهده دیگر پست ها روی این لینک کلیک کنید(مشاهده دیگر پست ها)
لینک شبکه های اجتماعی
dns یا دی ان اس چیست؟
1402/3/15
(آخرین ویرایش
1402/3/15
)
نوشته شده :
چاپ و تبلیغات مرکزی