وب سرور یا Web Server چیست؟
در این پست از سایت چاپ و تبلیغات مرکزی قصد داریم به معرفی وب سرور بپردازیم پس با ما همراه باشید . وب سرور یا Web server نرم افزاری کامپیوتری است که اصلیترین وظیفه آن ارائه اطلاعات و سرویسهای درخواست شده در قالب صفحات وب به کاربران است. بنابراین وب سرویسها اطلاعات خواسته شده را به صورت فایل HTML همراه با هر نوع داده دیگری مانند تصویر، متن، فایلهای CSS و همچنین جاوا اسکریپت به مرورگر کاربران ارسال میکنند. به زبان ساده وقتی میخواهیم یک سایت را مشاهده کنیم یا روی یک لینک دانلود کلیک میکنید و با استفاده از آن فیلم یا فایلی را دانلود میکنید، در واقع مرورگر درخواست کاربر را به وب سرور ارسال میکند.
وب سرورها چگونه کار میکنند
هنگامی که یک مرورگر وب، مانند گوگل کروم یا فایرفاکس، به فایلی نیاز دارد که روی سرور وب میزبانی شده باشد، مرورگر فایل را از طریق پروتکل HTTP درخواست میکند. هنگامی که درخواست توسط وبسرور دریافت میشود، سرور HTTP درخواست را میپذیرد، محتوا را پیدا میکند و آن را از طریق HTTP به مرورگر ارسال میکند.
فرض کنید آدرس سایپ چاپ و تبلیغات مرکزی را در نوار مرورگر خود وارد کرده اید، بدینوسیله درخواست دریافت اطلاعات به دامنه سایت ارسال میشود و شما میتوانید به صفحه اول سایت دسترسی داشته باشید.در مرحلهی بعدی درخواست کاربر به DNS server ارجاع میشود تا IP سرور سایت چاپ و تبلیغات مرکزی دریافت شود و اطلاعات مورد نیاز کاربر در دسترس وی قرار بگیرد. علت ارجاع به IP این است که هر سایت IP منحصر به فرد دارد و تنها از این طریق میتواند به سرور سایت دسترسی پیدا کرد.در واقع درخواست کاربر از این طریق به سرور میرسد و وب سرور آن را پردازش میکند و در نهایت پاسخ درخواست کاربر با فرمت صفحات HTML و با اطلاعات دیگر تحت پروتکل http به مرورگر ارسال میشود و شما میتوانید سایت چاپ و تبلیغات مرکزی را مشاهده کنید. اما اگر وب سرور نتواند صفحهی مورد نظر کاربر را پیدا کند، خطای۴۰۴ از سوی وب سرور برای شخص درخواست کننده ارسال میشود. به بیان سادهتر وب سرور نقش یک نامه رسان را دارد که اطلاعات بین کاربران و وب سرور را منتقل میکند و موجب ایجاد تعامل بین آنها میشود.
انواع وب سرور
در این بخش قصد داریم به معرفی چند تا از معروف ترین وب سرور ها که در حال حاضر بیشترین استفاده را دارند اشاره کنیم:
-وبسرور (IIS)Internet Information Services: یک وب سرور که توسط شرکت مایکروسافت ارائه شده است و بر روی سرورهای یا کامپیوترهای با سیستم عامل ویندوزی راه اندازی میشود. و از فریم ورک های دات نت - دات نت کور پشتیبانی میکند. IIS علاوه بر فریم ورک های دات نت، از انواع مختلف فریم ورک های دیگر و زبان هایی مثل PHP نیز پشتیبانی می کند.
-وبسرور آپاچی (Apache): یک وب سرور متن باز به این معنی که کدهای این نرم افزاردر دسترس همگان می باشد. این وبسرور برای سیستم عامل پایه لینوکس طراحی و توسعه داده شده است و از زبان های برنامه نویسی مانند TCL, Python, Perl و PHP پشتیبانی میکند.
-وبسرور Nginx : وبسرور Nginx است که با پلتفرمهای ویندوز، مک و لینوکس سازگاری دارد. بر اساس گزارشات حدود 12 درصد از سایتهای اینترنتی از وب سرور وبسرور Nginxخدمات خود را دریافت میکنند.
در این پست از سایت چاپ و تبلیغات مرکزی به موضوع وب سرور چیست پرداختیم همچنین شما کاربران میتوانید برای مشاهده دیگر پست ها بر روی این لینک کلیک کنید.