منظور از تصاویر پیکسلی چیست؟
پیکسل را به نوعی کوچک ترین بخش تصاویر گرفته شده با استفاده از دوربین های دیجیتال پیشرفته می دانند، در دنیای دیجیتال تمامی تصاویر و صفحات دارای پیکسل هستند.با قرار گرفتن پیکسل ها در کنار هم یک تصویر نمایش داده می شود، با تراکم بالاتر تصاویر پیکسلی کیفیت بیشتری دارند و توانایی نمایش تصاویر افزایش می یابد.تصاویر واقعی با پیکسل ایجاد می شوند، به عبارت دیگر پیکسل چیدمانی از نقاط خیلی کوچک در کنار هم می باشند که با قرار گرفتن این نقاط، تصاویر همانند مربع نمایش داده می شوند.نقاط شکل گرفته در پیکسل رنگ خاصی دارند و تعداد خیلی زیادی از این تصاویر در کنار هم می توانند چیدمان بهتری از تصاویر را با کیفیت بالا نمایش دهند.نقاط نمایش داده شده در پیکسل خیلی کوچک هستند و با بزرگ کردن تصاویر پیکسل های بیشتری با کیفیت کمتری مشاهده می شوند.با بزرگ کردن تصاویر پیکسل ها هم اندازه بیشتری می یابند و این تصاویر تغییر می کنند، با بزرگ شدن تصاویر نمایش پیکسل ها راحت تر صورت می گیرد.از فرمت های خاصی در این نوع تصاویر به کار می رود و در این زمینه از نرم افزارهای مشخصی استفاده می گردد و تصاویر پیکسلی با فرمت ویژه ای نمایش داده می شوند.
ویژگی های تصاویر پیکسلی
1- اولین ویژگی تصاویر پیکسلی این است که چون از مربع های کوچک، تشکیل شده اند، اگر روی عکس زوم کنید و یا آن را بزرگتر کنید، تصویر به شکل شطرنجی درآمده و در حاشیه های تصویر، شکل ها به صورت دانه دار یا پله ای بنظر می رسند.
2-زمانی که قرار است تصاویر پیکسلی ذخیره شوند، اطلاعات مربوط به هر کدام از پیکسل ها، به صورت متوالی ذخیره شده و همین موضوع باعث می شود، حجم عکس ذخیره شده تا حدودا چند مگابایت شود. فرمت پیکسل یکی از کاربردی ترین فرمت ها در دنیای اینترنت و یا عکاسی است که با پسوند های معروفی مانند TIF، JPG، BMP، PNG، PSD، GIF در نرم افزارهایی مانند فتوشاپ و پاورپوینت قابل استفاده است.
منظور از تصاویر وکتوری چیست؟
گرافیک وکتوری برخلاف گرافیک پیکسلی که در آن تصویر به صورت مجموعه ای از پیکسل ها ذخیره می شود و رنگ هر پیکسل به طور جداگانه ذخیره می شود، از خطوط و منحنی هایی به نام بردار تشکیل شده اند که در آن اطلاعات راجع به رنگ و سایز به صورت ریاضی تعریف می شوند.اجزای این تصاویر را می توان بدون از دست دادن کیفیت به راحتی جا به جا کرد و تغییر اندازه داد. این تصاویر مستقل از رزولوشن هستند و شما میتوانید آنها را بزرگ و کوچک کنید و در هر رزولوشنی بدون از دست دادن جزئیات و وضوح تصویر، آنها را چاپ کنید.
نرم افزار های کاربردی در زمینه فایل های وکتور که می توان به نرم افزار های کورل ، اتوکد ، ایلوستریتورو … اشاره نمود.
فرمت های رایج و شناخته شده این تصاویر : DXF – CDR – AI – EPS – PDF – WMF
کاربردهای تصاویر وکتوری چیست؟
– کاربرد تصاویر وکتوری به میزان زیادی است و در طراحی وب از این تصاویر به کار می رود.– کاراکترهای انیمیشن را با استفاده از تصاویر وکتوری طراحی می کنند، در زمینه های خاصی همانند ساخت مهر نیز از این تصاویر به کار می رود.
– دستگاه های برش لیزر با تصاویر وکتوری صورت می گیرد و پس زمینه خاصی در این نوع تصاویر وجود ندارد.
– از این تصاویر در طراحی آرم ها می توان استفاده کرد، طراحی آیکون نیز با وکتور صورت می گیرد.
– در گرافیک کامپیوتری برای طراحی شکل ها از این تصاویر به کار می رود.
– در طراحی متن های گرافیکی استفاده از تصاویر وکتوری اهمیت دارد.
تفاوت بین تصاویر پیکسلی و وکتور چیست؟
-تصاویر Bitmap در کامپیوتر به صورت پیكسل-پیكسل ذخیره میشوند یعنی هر عكس به تعدادی قسمت کوچک به نام پیكسل تقسیم میشود و اطلاعات هر پیكسل ذخیره میشود، اما تصاویر Vector با استفاده از معادلات ریاضی رسم میشوند.
- از آنجا كه در Bitmap اطلاعات هر پیكسل ذخیره میشود حجم این نوع فایلها بسیار حجیمتر از فایلهای Vector است.
- از آنجا كه Vector بر اساس فرمول هر بار نقاشی میشود و بستگی به پیكسل ندارد با بزرگتر كردن عكس، كیفیت آنها هیچ تغییری نمیكند. اما با بزرگتر شدن تصاویر نوع Bitmap كیفیت آنها كاهش مییابد و در اصطلاح گفته میشود تصویر Pixelate میشود.
-تصاویر Bitmap معمولاً از طریق دستگاهی به نام Scanner یا دوربین دیجیتال از حالت آنالوگ به حالت دیجیتال تبدیل میشوند پس معمولاً تصاویری طبیعی و واقعی (real) هستند اما تصاویر Vector توسط كامپیوتر ایجاد شدهاند و هر چند ممكن است بسیار شبیه به تصویر واقعی باشند اما واقعی و طبیعی نیستند. تصاویر Vector معمولاً برای طراحی كارتون به كار میرود.
چگونه تصاویر پیکسلی را به برداری تبدیل کنیم؟
بعضی مواقع نیاز میشود که یک عکس پیکسلی را به وکتور تبدیل کنید. به طور مثال میخواهید از آرم دانشگاهتان در یک عکس یا پروژه استفاده کنید اما فقط یک نمونهی کوچک از آن دارید که در صورت بزرگ کردن کیفیتی برای آن باقی نمیماند! بهترین راه این است که آن را به وکتور تبدیل کنید و حالا قابلیت بزرگتر کردن خواهید داشت. ولی چگونه؟خیلی راحت با نرمافزار Vector Magic میتوانید این کار را انجام دهید. به این ترتیب که تصویر پیکسلی خود را در نرمافزار وارد کرده و طی مراحلی ساده، در انتها تصویر برداری تحویل بگیرید.
در این بخش از پست سایت چاپ و تبلیغات مرکزی به تفاوت بین تصاویر پیکسلی و وکتوری پرداختیم
اما شما کاربران محترم میتوانید برای مشاهده دیگر پست های آموزشی بر روی این لینک کلیک کنید.